KLUP: Kinderen leren uitermate goed plezier maken

KLUP staat voor ''Kinderen Leren Uitermate Goed Plezier Maken''. KLUP is een vorm van kortdurende ondersteuning voor kinderen voor wie therapie een te zwaar middel is. KLUP is bijzonder geschikt voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ontdekken van hun talenten en mogelijkheden en het weer leren plezier maken. KLUP is er ook voor kinderen die als gevolg van een lastige verandering of moeilijke situatie wat hulp kunnen gebruiken om weer lekker in hun vel te zitten en gelukkiger te worden.

KLUP is een vorm van kortdurende ondersteuning:

  • bij veranderingen waar uw kind moeite mee heeft zoals verhuizing, verandering van school of klas, gezinsuitbreiding, de komst van een nieuwe leerkracht, verlies van een huisdier of de verhuizing van een vriendje.
  • als uw kind last heeft van volwassenen die hem/haar niet begrijpen.
  • als uw kind moe, boos of geïrriteerd raakt van broertje(s) of zusje(s).
  • bij moeilijke situaties zoals scheiding van ouders, of ziekte of verlies binnen de familie/kennissenkring.
  • als uw kind veel heeft meegemaakt en wat extra hulp nodig heeft om weer te ontdekken waar hij/zij goed in is en wat hij/zij leuk vindt, en om weer te leren plezier hebben.

Op KLUP worden de mogelijkheden, talenten, vaardigheden en kwaliteiten van het kind (her)ontdekt en ontplooid. Problemen en nare zaken worden besproken om hier een oplossing voor te vinden of om hier beter mee om te leren gaan. Het doel is om weer te leren plezier hebben en maken. Uw kind kan ook een broertje, zusje of vriendje meenemen waar hij beter mee wil leren plezier maken, of een kind van wie hij/zij het juist wil leren. Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, omgaan met moeilijke situaties en nare gevoelens, vriendschappen leren maken en houden, durf en moed ontwikkelen, en vooral meer plezier maken, en vrolijker en gelukkiger worden.