Ervaringen

Moeder van Charissa (6 jaar) en Ghislaine (8 jaar)
Dankzij Zelfwijs (Ilse) ben ik ook weer uit mijn schulp gekropen; ik wist niet meer hoe ik de meiden aan moest pakken. Beetje bij beetje kreeg ik weer hoop, en we kunnen nu weer een normaal gezin zijn. Ilse leeft echt met ons mee en ze is altijd zo spontaan. Mijn meiden vragen nog weleens aan mij: mama kunnen we niet nog 1 keer naar Ilse toe! Charissa is veel mondiger geworden, en heeft veel meer zelfvertrouwen, ze is een open gebloeide bloem.

Ghislaine (8 jaar)
Ik heb mijn ware ik ontdekt. Als ik boos was bleef ik eerst hangen in mijn boze bui, en nu denk ik erover na, en geef ik het een plekje.

Moeder van een 10-jarige dochter en leerkracht basisonderwijs
Onze dochter slaapt nu veel eerder in, zonder paniek en in goede harmonie. Door het gesprek met Ilse hebben wij meer inzicht gekregen in het gedrag van onze dochter, maar ook welke rol wij daarin spelen. En dat zonder vingerwijzen of schuldgevoelens! Het is een unieke therapie met zeer snelle resultaten, waarin kinderen zelf de oplossing vinden/zijn.

Moeder van een 8-jarige zoon
Mijn oudste zoon heeft het heel erg moeilijk gehad met de scheiding en de gevolgen daarvan en het leren leven met 1 ouder. Hij had nachtmerries en voelde zich enorm verdrietig en had moeite om te accepteren dat zijn leventje nu anders is, ook zijn zelfvertrouwen kon wel een boost gebruiken. Ilse heeft binnen 4 maanden bereikt dat hij anders omgaat met zijn verdriet, hij kan beter incasseren en dan niet alleen wat betreft pijn en teleurstelling rondom de scheiding en afspraken die daaruit voort gekomen zijn, maar op alle fronten in zijn dagelijkse leventje. Hij kan zelf beter relativeren en omdenken. Hij is stukken blijer en zit duidelijk lekkerder in zijn vel en is veel toegankelijker geworden. Doordat Ilse ons geleerd heeft opener over gevoelens te praten en dingen te benoemen (ook de ouder(s) worden direct betrokken bij dit proces van groeien), is ons leven in positieve zin enorm veranderd en kunnen we makkelijker verder. Ilse heeft mij een heel ander kind terug gegeven en in zeer korte tijd!

Ouders van een bijna 4-jarige zoon
Ilse heeft ons geholpen door, met gestructureerd doorvragen, een strategie uit te zetten. Die strategie bestond uit het geheel loslaten van het probleem en het op creatieve wijze stimuleren van ons zoontje van bijna 4 jaar om zijn eigen oplossingen en manieren te vinden om zindelijk te worden in zijn eigen tempo. Ilse oordeelt niet en weet de positieve zijde van kindergedrag te benoemen. Als wij in de toekomst opnieuw hulp nodig hebben bij de opvoeding van onze kinderen, zullen we Ilse zeker weer raadplegen.