Kindernieuws

24 februari 2020

NOS Jeugdjournaal
 • Macey wil de beste worden in kunstschaatsen

  Macey van 10 houdt van kunstschaatsen. Ze traint 6 keer per week en heeft al veel medailles gewonnen.

  Het liefst wil ze ooit naar de Olympische Spelen. Om daar te komen, moet ze veel wedstrijden winnen. Vandaag deed ze mee aan het NK Kunstrijden.

  Toch is het niet altijd leuk. Bijvoorbeeld als je valt. Dan moet je zo snel mogelijk opstaan, doorgaan en blijven lachen.

  Macey viel ook tijdens het kampioenschap. Daardoor heeft ze deze keer geen prijs gewonnen.

 • Frenkie de Jong: 'Ik zeg niet tegen Messi hoe hij moet spelen'

  Frenkie de Jong speelt alweer een half jaar bij FC Barcelona. Dat is één van de grootste voetbalclubs ter wereld. In een interview met NOS Sport vertelt hij hoe het hem daar bevalt.

  Ondanks dat Frenkie soms zijn familie mist, heeft hij het enorm naar zijn zin in Barcelona. Verder kijkt hij erg uit naar komende zomer. Dan doet hij met Nederland mee aan het Europees Kampioenschap voetbal.

 • Doden bij aardbeving op grens van Turkije

  Bij een aardbeving op de grens van Turkije en Iran zijn negen mensen om het leven gekomen. Drie van hen waren kinderen.

  Door de aardbeving zijn veel huizen en gebouwen ingestort. Tientallen mensen raakten gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  Meer aardbevingen

  In het gebied zijn vaker aardbevingen. Vorige maand kwamen bij een aardbeving meer dan 40 mensen om.

 • Storm zorgt voor schade en overlast

  Het stormt in Nederland en dat zorgt op verschillende plekken voor schade. Vooral in de provincies Zeeland en Zuid-Holland zijn er problemen door het weer.

  In de meeste gevallen gaat het om dakpannen die zijn gevallen. Soms zijn ook muren van baksteen kapot gegaan. Verder zijn verschillende bomen omgewaaid.

  Regen

  Op veel plekken regent het ook flink. Dat zorgt soms voor overlast.

  In het grootste deel van Nederland is het nu code geel. Dat is vanwege harde windstoten.

  Het is de vijfde storm van februari. Toch krijgt deze storm geen naam. Dat gebeurt alleen bij code oranje of rood.

 • Rob Kemps van Snollebollekes over feestliedjes, carnaval en zijn zoontje

  Rob Kemps is de zanger van Snollebollekes. Hij is enorm populair met hits als Vrouwkes, Links Rechts en Total Loss. Verslaggever Bart ging bij hem langs om al jullie vragen aan hem te stellen.

  Hoe hebben ze de naam Snollebollekes bedacht? Waar moet een goed feestnummer aan voldoen? En waarom heeft hij altijd dezelfde kleren aan? Je hoort het allemaal in de video hierboven.

 • Meer mensen besmet met corona-virus in Italië

  In Italië zijn steeds meer zorgen over het corona-virus. Inmiddels is van 132 mensen bekend dat ze besmet zijn. Twee mensen zijn in Italië aan het virus overleden.

  De Italiaanse regering neemt maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden. Zo gaan steden en dorpen waar zieke mensen wonen op slot. De mensen die daar wonen mogen het gebied niet in of uit.

  Voetbal

  Scholen en winkels zijn gesloten. Mensen moeten zo veel mogelijk binnen blijven. Verder zijn sommige voetbalwedstrijden op het hoogste niveau in Italië afgelast.

  Carnaval

  Ook sommige grote evenementen zijn gestopt. Zo gaat de beroemde viering van carnaval in Venetië niet door. Daar komen normaal tienduizenden mensen op af.

 • Bestuurder van dweilmachine valt in bij ijshockeywedstrijd

  Een bijzondere invalbeurt bij een ijshockeywedstrijd in Canada. Dave, die normaal een machine bestuurt om het ijs glas te maken, moest plots meedoen met de wedstrijd. Hij viel in als keeper.

  Geblesseerd

  De eerste keeper en de reserve-keeper van het team, de Carolina Hurricanes, raakten geblesseerd. Toen moest het team op zoek naar een vervanger en kwamen ze uit bij Dave.

  Na een paar minuten oefenen met zijn nieuwe teamgenoten, moest Dave al in actie. Hieronder zie je een paar hoogtepunten:

  Dave deed het uiteindelijk heel goed. Hij hield acht schoten tegen en zijn team won met 6-3. Na de wedstrijd mocht Dave een ererondje maken.

  Dave mag zijn wedstrijdshirt houden. Ook krijgt hij 500 euro voor zijn invalbeurt.

 • Epke Zonderland zo goed als zeker van Olympische Spelen

  Epke Zonderland gaat waarschijnlijk naar de Olympische Spelen. Hij was bij een wereldbekerwedstrijd in de Australische stad Melbourne de beste op zijn onderdeel: de rekstok.

  Hier zie je de oefening van Epke Zonderland:

  Zonderland won met een score van 14,900. Zijn grote tegenstander in de strijd om een olympisch ticket, de Japanner Hidetaka Miyachi, viel van de rekstok. Hij had een score van 13,400 en werd vijfde.

  Er zijn nu nog twee wereldbekerwedstrijden te gaan. Toch heeft Miyachi er geen vertrouwen meer in dat hij Epke Zonderland nog kan verslaan. Hij heeft gezegd niet meer mee te gaan doen aan die wereldbekerwedstrijden.

  Als de Japanner inderdaad niet aan die wedstrijden gaat meedoen, mag Epke Zonderland naar de Olympische Spelen.

 • Tientallen carnavalsoptochten afgelast vanwege het weer

  Op tientallen plekken in Nederland gaat de carnavalsoptocht niet door. Het komt door het slechte weer en vooral door de harde wind. De praalwagens kunnen zo niet veilig de weg op.

  Gisteren werd al duidelijk dat de optochten in onder andere Heerlen, Sittard en Tilburg niet door konden gaan. Nu zijn ook de parades in onder andere Oldenzaal en Prinsenbeek afgelast.

  Vooral in Noord-Brabant en Limburg gaan veel optochten niet door. Bij de regionale omroepen 1Limburg en Omroep Brabant hebben ze een opsomming gemaakt van alle afgelaste optochten.

  Stelling

  Wat vind jij: is carnaval zonder optocht niks meer aan, of zijn er dan nog genoeg leuke dingen om te doen?

 • Het beste uit de 'Check Dit Dan'

  Wat zijn de opvallendste nieuwtjes uit onze rubriek Check Dit Dan? Iedere zondag zetten we de hoogtepunten voor je op een rij. Met deze week:

  1. Heel enge sprongen

  Deze freerunner heeft geen trap nodig om naar boven en naar beneden te gaan.

  2. Flesdoppen-kunst

  Je kunt flesdoppen gewoon in de prullenbak doen, maar een vrouw uit Rusland laat zien dat je er ook hele andere dingen mee kan maken.

  3. Duik van 41 meter

  Deze kajakker vaart gewoon van een gigantische waterval af.

  4. Muzikale operatie

  Deze vrouw speelt viool terwijl ze aan haar hersens wordt geopereerd. Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel handig.

  5. Burger met schimmel

  Om te bewijzen dat de ingrediënten waarmee hun hamburgers worden gemaakt wel vers zijn, heeft een fastfoodketen een wel heel opvallende reclame bedacht.

 • Veel reacties op gepeste Quaden: is het echt of nep?

  Quaden uit Australië is al dagen in het nieuws. Dat begon toen zijn moeder een video plaatste waarin ze vertelde dat haar zoon die dwerggroei heeft vreselijk wordt gepest. Op social media gaat het er nu veel over of het verhaal van Quaden wel klopt.

  Echt of nep?

  Naast alle lieve berichten die Quaden kreeg, zijn er ook veel mensen die het verhaal van Quaden en zijn moeder niet geloven. Ze zeggen dat Quaden acteur is en influencer, omdat hij vaak merkkleding draagt.

  9 of 18?

  Sommige mensen denken ook dat hij een stuk ouder is dan zijn moeder zegt. Quaden had een Insta-account, maar die is na al het gedoe verwijderd. Op die pagina stonden foto's van Quaden op een verjaardagsfeest met het getal 18. Maar dit was niet Quaden zijn verjaardag, maar die van een vriend met de naam Garlen.

  Ook is er een video van Quaden en zijn moeder bij een nieuwsprogramma in 2015. Dat is dus 5 jaar geleden. Daar is duidelijk te zien dat Quaden toen nog heel jong was.

  Hier kun je onze video van gister terugkijken: